Un secol trist

Un secol trist

Deși contradictorii și fără un fundament științific (e greu să numeri morții după zeci de ani), estimarile de mai jos ne arată că istoria se scrie de prea multe ori doar de către învingători. Știam de Mao din școala generală. Și de Stalin, la fel. Că au fost lider măreți. Dar acum văd că au condus doar în clasamentul crimelor…

  • Mao Ze-Dong (China) – între 49 şi 78 milioane
  • Iosif Stalin (URSS) – aproximativ 23 de milioane (populaţia României de astăzi, eradicată complet…)
  • Adolf Hitler – 12 milioane (civili – victime colaterale ale războiului, dar şi cei care au murit în lagărele de concentrare)
În acest sinistru top îşi face loc şi Kim Ir Sen, tatăl și mentorul lui Kim Jong Il (nu știu de ce nu îl regăsim și pe acesta din urmă…), dar și ”personalități” de care eu n-am auzit. Lipsesc Dej și Ceaușescu.
Și poate n-ar strica să avem sumele astea terifiante în cărțile de istorie. Și atunci când oameni ca Ion Iliescu mai declară că s-au întinat idealurile comuniste, să-l pleznim cu cartea aia în cap, să tacă naiba din gură.
Sursa foto: aici.

5 thoughts on “Un secol trist

  1. Da, corect, cu o corectie: “sa-l pleznim cu cartea aia in cap, sa taca dracului din gura” sa stie ca vorbim serios.

    PS. Dpdv Stalin mi se pare mult mai sinistru si ar trebui sa se afle pe primul loc. El nu se afla in razboi decat cu popoarele pe care le conducea. Chinezii, in schimb, pot argumenta ca erau implicati in razboi civil, in razboi contra tibetanilor etc.

  2. Multi lipsesc. Ghadaffi era cel mai bogat om din lume care chiar mi se pare iesit din comun si nici el nu e cineva nou in functie. Ar trebui toti sa apara in cartea de istorie dar pentru ce? Ca pruncii din ziua de azi habar nu au pe ce lume traiesc, iar pe Iliescu nu-l mai intereseaza nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *