Unshielded Twisted Pair

Unshielded Twisted Pair

Sau UTP, mai scurt…

Îl cunoaștem de cel puțin 15 ani. Sau eu cam pe atunci l-am folosit pentru prima dată. Și în prezent îl folosim aproape zilnic. Acasă, la lucru, prin concedii. Cu toată tehnologia de care dispunem în prezent, nu prea putem să-l punem bine, într-un sertar. Chiar și de la priza din perete până la router-ul wireless… și tot ne trebuie. Eu nu cred că există cineva care să fi renunțat la wired internet acasă și să stea doar pe OTA.

Nu s-a mai schimbat nimic de când îl știu eu. Și cum fibra optică ajunge prea rar la noi în casă și se oprește undeva pe stâlpul din fața casei sau pe scara blocului, fiind mult prea scump sa ai o așa soluție până la tine pe birou, nici nu văd cine îl poate înlocui.

Long live the UTP cable!

Sursa foto: aici.

4 thoughts on “Unshielded Twisted Pair

  1. Metrul de fibră a ajuns cam la același preț cu metrul de UTP/FTP. Ce te costă mult sunt MC-urile. Cam 80-100€/bucată. Dacă chiar ai nevoie de viteza pe care ți-o oferă fibra, cred că e o investiție care merită!

  2. Am avut o singura dată internet via fibră optică. Tipul de la care închiriasem apartamentul lucra la un anumit provider şi şi-a montat acasă un converter iar fibra optica intra direct in casă, ocolind box-ul de la intrarea in bloc. N-are rost să mai povestesc cum se mişca netul. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.