Ushuaia

Ushuaia

Ushuaia – capătul lumii… Cel mai sudic oraș al emisferei sudice.

Capitala Țării de Foc, o provincie a Argentinei situată în continuarea Patagoniei – provincie mult timp disputată de Chile și Argentina. În jur de 60.000 de locuitori. Un loc în care nu știu cum ai putea să ajungi din România. (De fapt, știu. Că m-am jucat un pic cu site-urile de rezervări de bilete de avion: 2000-3000 euro, cel puțin două escale, aproape două zile de călatorit).

Ushuaia e o destinație turistică cu adevărat exclusivistă, dar nu neapărat în sensul pecuniar… Și dacă altfel nu o să apucăm să o vedem, măcar cu gândul (sau cu Google Maps) putem să ne plimbăm.


View Larger Map

 

USHUAIA – ARGENTINA from Ignacio Leonardi on Vimeo.

Poate nu aveți răbdare/timp să vă uitați la toate cele 11 minute… așa că am pus și unul mai scurt. Dar și niște fotografii.

PATAGONIA – ARGENTINA – TIMELAPSES from Ignacio Leonardi on Vimeo.

Sursa foto: aici și aici.

5 thoughts on “Ushuaia

  1. Salutari domnilor !!! imi dati de gandit,arata cam ca in Suedia sau Danemarca ,case ,peisaje , culori din cate vad de la distanta.:) Toate bune si concedii relaxante.

  2. Ai fost pana la urma? Chiar daca si in caz ca nu ai dat inca peste el, iti recomand jurnalul de calatorie al Ralucai Feher, “America dezgolita de la brau in jos”. E genul de lectura pe care nu ai mai lasa-o pana nu o termini. Mai ales daca iti place genul. Eu il ador. Planuiesc o calatorie spre acel “capat” al Pamantului peste ceva ani, nu stiu inca sigur ce sa fie, Chile, Argentina… si parca atunci cand incepe sa te intereseze ceva, incepi sa dai din ce in ce mai des peste informatii utile.

    P.S. Am dat de curand peste blogul tau si mi-a facut placere sa citesc articolele. Le-am devorat pe cele despre Rusia (Trans-Siberian … o fantezie de-a mea 🙂 ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *