Cât de bine se câştigă din blogging?

Cât de bine se câştigă din blogging?

Aud tot felul de poveşti despre sumele de bani care s-ar câştiga în online. Stai! De fapt, din blogging! Ca online-ul e mare şi sunt convins că sunt afaceri bune pe net, unele chiar foarte bănoase. N-aş vrea să par Toma Necredinciosul şi nici să se creadă că întreb chestia asta ca să văd dacă e rentabil sau nu să te ţii de scris/blogging.

Sunt doar curios: există cineva în online-ul românesc care să trăiască numai din scris?

Şi hai să nu luăm în calcul micile atenţii pe care le primesc unii bloggeri (indiferent că-i un telefon deştept, un laptop and so on…), că nu îţi plătesc chiria pe tot anul, chiar dacă le vinzi. Şi nici nu le primeşti săptămânal.

Eu vorbesc de bani adevăraţi, capabili să-ţi asigure un trai decent.

Sursa foto: aici.

 

5 thoughts on “Cât de bine se câştigă din blogging?

 1. Declarativ discutam de zoso, visurat, arhi etc. A-listerii, cum le place sa se numeasca 🙂
  Eu sigur nu 😉

 2. 😉 Dar să câştigi banii ăia “on a regular base”, aici e problema. Cei care scriu cărţi au contracte cu editurile, primesc un avans, apoi le revine un procent din vânzări…
  Dar blogging-ul nu-i contractual 🙂
  Iar companiile mari îşi permit altfel de publicitate…

 3. Cred ca publicitatea companiilor mari depinde de publicul tinta. De ex, o firma ca si Emag – este mare, nu? – apeleaza la bloggeri si, in general, la publicitate online, pentru ca publicul tinta sta mult in fata calculatorului.
  Similar e si in alte parti, imi inchipui, nu doar la emag!

 4. Da Cosmin, cei amintiti de Zaqk, castiga on a regular basis. Sigur, suma nu e aceeasi, variaza usor. Chinezu de exemplu, spunea ca el pe anul 2010 sau nu stiu ce an zicea el, a avut un castig mediu lunar de 800 si nu stiu cati euro.
  Deci se poate, dar asta dupa ani de munca, ani bine plasati ca timing in evolutia online-ului. Cred ca si azi se mai poate ajunge acolo. Dar cu multa munca si alte chestii adiacente.

 5. Eu raman la ideea ca trebuie sa facem asta (sa scriem) din pasiune. You can call me romantic, but that’s it! 🙂 Daca o reclama pe blog iti permite sa ai o gazduire de calitate, e ok. Daca iti mai vin unele , altele ca recompensa. iar e bine. Dar scrisul trebuie sa vina din suflet. Altfel, suntem toti niste Sandra Brown, scriem la kil ca sa fim platiti la cantitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *