CV-ul perfect

CV-ul perfect

Eşti un om tehnic, bun specialist. Chiar foarte bun. Ai şi destule atuuri pentru o poziţie de middle-management, ba chiar ai acumulat şi experienţă în conducere. Nu ai lucrat la colţul străzii, vânzând fara bon fiscal, ai lucrat in companii mari, unele multinaţionale, transcontinentale. Globale. Nu eşti un puştan de 18 ani, la început de viaţă… Ai tot ce îţi trebuie ca să reuşeşti!

Şi atunci, nu pot să nu mă întreb ce dracu a fost în capul tău atunci când ţi-ai facut “curriculum vitae”-ul, de ţi-ai pus link către site-ul personal (domeniul .ro cumpărat!) pe care ai urcat poze atât de personale încât ar fi trebuit să le ţii acasă pe un hard extern???

Cum să pari OK în faţa unui angajator care-ţi va verifica, cu siguranţă, fiecare detaliu al vieţii tale online (mai ales că jobul tău e IT&C related)? Cât de dezvoltat simţ al umorului crezi tu că are HR Manager-ul, ca să aprecieze poza aia de care tu ești atât de mândru? Poza aia, știi tu care… de la mare din Croația, chiar de la intrarea în oraș… Sau poza în care soția ta are un tricou pe care se explica acronimul WIFE: washing, ironing, f***ing etc.

Nu zice nimeni că trebuie să fii smirnă. Că doar mergem la lucru, nu la biserică. Dar totuși, un minim de decență trebuie să existe. Angajarea nu se mai rezumă la doua, trei pagini A4 printate, de pe care de întreabă la interviu. Uneori, nici nu mai ai nevoie de un interviu face-2-face.

În cazul de față, cu siguranță nu… Dar din alte motive.

PS: Nu dau detalii, nu îl cunosc personal pe cel despre care vorbesc. Am ajuns întâmplator la CV-ul lui printr-un simplu search pe Google. Dar cazul e cât se poate de real.

Sursa foto: aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *