Liceu, cimitir al inocenţei tale

Liceu, cimitir al inocenţei tale

Stau şi mă minunez de modul în care s-a propagat o ştire care, dacă n-ar fi fost vorba de un liceu cu pretenţii din capitală, ar fi ajuns în pagina a treia, printre cele de interes local, spre deloc… Vorbesc de cazul de la Jean Monnet, ca să vă opriţi aici din citit, dacă sunteţi suprasaturaţi de acest subiect. Nu mai dau link, copy/paste  în Google la chestia asta: “jean monnet bucuresti”, ar trebui să fie suficient…

Pentru că sunt convins de un lucru: nu s-a reinventat apa caldă. Cine crede că e vorba de un caz singular, a trăit în altă lume. Nu zic nici că ar fi vorba de o practică uzuală, că aşa ceva se întâmplă zilnic. Dar se întâmplă, s-a mai întâmplat şi viitorul “sună” sigur identic. Ştiu şi eu un caz, de la mine în liceu. Acum un secol… Ăăă, secolul trecut, adică. Totul s-a încheiat fără atât tam-tam, ea nici măcar n-a schimbat liceul, el a plecat în alt oraş, alt judeţ. Stai! Am menţionat că ea a rămas gravidă? Nu? Ei bine, luaţi şi chestia asta în calcul: domnul profesor era şi tătic. Dar astăzi, liceenii vor să fie vizibili. Mă mir că povestea n-a apărut prima dată pe Facebook.

Suntem atât de pudibonzi… dar nu pe atât de mult pe cât suntem ipocriţi! Luaţi ediţiile ziarelor din 15 septembrie, ca să vedeţi către ce s-au îndreptat obiectivele camerelor foto.  Promovăm sexualitatea că un mod sigur de a-ţi atinge ţelurile în viaţă. Le dăm copiilor, 24/7, erotism (subtil sau ostentativ) prin orice mijloc. Dar acum, când ajungem la o poveste  (poate nu de dragoste, e doar de alcov), sărim toţi ca arşi.

Sper să nu mă înjure prea multă lume (de fapt, vreau să mă înjure, mi se confirmă teoria), dar nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva cei care-l acuză atât de tare pe profesorul ăla de sport, nu îşi sterg pe furiş balele din colţul gurii, după ce le-a zburat o vreme gândul la eleva aia.

PS: Nu sunt de nicio parte a scandalului. Nu judec, nu acuz. Doar cei doi direct implicaţi ştiu întregul adevăr.

Sursa foto: aici.

One thought on “Liceu, cimitir al inocenţei tale

  1. Pe vremea mea, in clasa a X-a, abia indrazneam sa ma gandesc “altfel” la o fata… acum, in aceeasi clasa a X-a, nu se gandeste nimeni la o fata decat “altfel” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *