Minority report

Minority report

 N-as vrea sa fiu catalogat drept rasist. Si cu atat mai putin, nazist. Chiar daca teoria mea pare inspirata din studiile lui Josef Mengele, ea nu se rezuma doar la genetica, ci si la evolutia fiecaruia in mediul in care creste, in care primeste educatie. Daca multe boli se transmit genetic, mai ales pe aceeasi ramura (adica inspre urmasii de acelasi sex), eu sunt convins ca inclinatia spre violenta a copiilor vine pe aceeasi cale. Odata mostenita, se aplifica atunci cand modelul in viata, adica tatal, nu ii ofera altceva. Exemplele sunt peste tot la stiri. Nu cred ca exagerez cu nimic cand spun ca este imposibil ca tatal sa fie un interlop, un bataus, un om (?) a carui singura satisfactie e sa vada pe altul suferind, iar copilul sa fie un candidat la premiul Nobel pentru Pace. Acest comportament e mult mai vizibil in cazul etniei tiganesti, din pacate. Da, din pacate pentru aceasta comunitate din care fac si altii parte, pentru ca STIU ca nu sunt toti asa. Am copilarit cu tigani, am jucat fotbal cu ei, “atarnam” toata vacanta de vara pe strada alaturi de unii de varsta mea. N-am simtit nicio secunda repulsie sau alt sentiment de respingere fata de ei. (Poate invidie… Era unul, Salion, care juca al naiba de bine! Cel mai bine din tot cartierul!)

Comportamentul de clan nu e adoptat doar de aceasta etnie. Sunt si romani, campioni in ale infractionalitatii. Parintii, fara nicio remuscare, isi educa plozii si ii sfatuiesc sa o ia pe acelasi drum. Nu le dau absolut nicio sansa…

S-a discutat in Parlament despre castrarea chimica/fizica a violatorilor (nu sunt sigur ca era vorba doar de pedofili…) dar, din pacate, legea a fost respinsa. Eu as vota-o! Dar nu numai pentru violatori. Ci si pentru toti cei care au adoptat violenta ca mod de viata. N-ar trebui lasati, prin lege, sa se reproduca!  De ce sa lasam raul sa se raspandeasca?

PS: Am scris acest articol ieri seara. Stirile din dimineata asta mi-au dat dreptate. Fiul  unui interlop de nu stiu unde i-a facut un frumos cadou de despartire prietenei (minore): un viol. Impreuna cu trei prieteni, ca era altruist. In cazul asta, parca n-as aplica doar castrarea. As alege o solutie definitiva.

One thought on “Minority report

  1. Intotdeauna am sustinut solutiile definitive pentru cei care refuza sa faca parte din o societate in care violul, crima, furtul nu sunt norma.
    Ma face o astfel de atitudine nazist? Poate. Dar atunci mai bine nazist decat batut la colt de strada pentru ca unul s-a distrat pe seama mea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *