Mulțumim, Sectorul 6!

Mulțumim, Sectorul 6!

01-wolf-in-sheeps-clothingANI – Agenția Națională de Integritate

  • „În cadrul negocierilor pentru aderare, Uniunea Europeană a atras atenţia României asupra necesităţii de a crea un mecanism de verificare a declaraţiilor de avere, după cum este consemnat şi în documentul de poziţie comună al Uniunii pe domeniul justiţie şi afaceri interne. O poziţie similară a adoptat şi Grupul Statelor Anticorupţie al Consiliului Europei (GRECO). Una dintre recomandările GRECO, ca urmare a evaluării din 2005, se referea la necesitatea îmbunătăţirii mecanismului de verificare a averilor şi conflictelor de interese. Ca urmare a acestor recomandări, unul dintre obiectivele prevăzute în Strategia Naţională Anticorupţie 2005 – 2007, adoptată de Guvernul României prin Hotărârea 231-2005, a fost „Combaterea corupţiei prin mijloace administrative”. Conform planului de acţiune pentru implementarea Strategiei, una dintre măsurile aflate în sarcina Ministerului Justiţiei era revizuirea cadrului legislativ în sensul desemnării unei instituţii abilitate să verifice şi să controleze declaraţiile de avere, de interese, şi stările de incompatibilitate. În iulie 2006, proiectul de lege a fost aprobat de Guvern şi înaintat Parlamentului, însă adoptarea legii a fost mult întârziată. În urma remanierii guvernamentale din aprilie 2007, noul ministru al justiţiei a urmărit cu prioritate adoptarea legii, într-o formă conformă cu recomandările experţilor europeni privind independenţa şi eficienţa de care trebuie să beneficieze un asemenea organism. Legea ANI a fost adoptată de Senat în data de 9 mai, devenind legea nr. 144/2007.  România a devenit, astfel, prima ţară europeană care a creat o instituţie specializată în verificarea averilor, conflictelor de interese şi respectării regimului incompatibilităţilor. ANI este o instituţie independentă ce exercită un control administrativ pe bază de independenţă operaţională.” –  am reprodus de aici. Sublinierile îmi aparțin.

Două dintre instituțiile statului român. Una dintre ele are inițiativa legislativă (Camera Deputaților), cealălaltă (ANI) are grijă să se respecte legea și de către cei ajunși la un nivel înalt. Poate că într-un stat care funcționează normal, nici nu am avea nevoie de ANI… Dar până atunci, e bine-venită.

Și iată declarația unui ales al electoratului (nu-i mai dau numele, nu mai vreau…), întrebat de ce nu și-a completat declarația de avere: “Numai aşa, ca să-mi bat joc de ANI”. Deputatul în cauză face parte din Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Să îl lăsăm să desfințeze ANI, că doar știe mai bine, are pregătire, are studii de specialitate.

Nu mai am ce să mai comentez aici. Chiar nu mai am. Vreau doar să mulțumesc celor din PNL pentru șansa acordată unui astfel de om. Și electoratului Sectorului 6 București, pentru votul exprimat.

Sursa foto: aici.

One thought on “Mulțumim, Sectorul 6!

  1. Hai ma… mi-ai stricat bunatate de sambata seara. M-am uitat la Dallas – JR e la fel ca intodeauna – si acum voi sa vad Misiune imposibila si vii tu cu infornatii din stana superioara a Romaniei.
    Da-o-n oaie de treaba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *