Ne distrăm!

Ne distrăm!

Fotografii-0021Cu mult timp în urmă, pe când televiziunile românești nu făceau o știre din orice beție/bețiv, indiferent de motiv, mă uitam la o emisiune (emisiune, nu știre!) pe ProSieben, parcă: Spiegel TV. Era vorba despre nemții care merg în concediile de vară prin insulele din Atlantic sau Mediterană.

Se îmbătau până la inconștiență. Ba chiar mai mult, făceau concursuri cu alcooletilmetrul (aparatul acela pentru testat nivelul alcoolemiei folosit și de polițiști). Îi vedeai cu halbe de bere de un litru în care își făceau cocktailuri care mai de care mai „ucigătoare”… Nu era de bine reportajul, chiar dacă se dorea a fi doar amuzant. Îi mai arătau o dată și la plecarea din concedii, înaintea îmbarcării în chartere, cu ochelari de soare chiar și în terminal. Iar dacă nu-i aveau pe nas, trebuia să ai o mare doză de perspicacitate ca să le ghicești poziția ochilor mult prea adânciți în orbite, devenite adevărate găuri negre. Finalul reportajului spunea că, după astfel de concedii, nemții mai au nevoie de măcar o săptămână de relaxare, acasă.

Acum, mă uit la oricare dintre televiziunile românești și văd că i-am ajuns. E 1 Mai sau orice altă zi liberă, românii se distrează încercând să atingă noi culmi bahice. Nu-i judec, n-am motive. Dar mă gândesc că, dacă tot ești incapabil să mai articulezi sau să-ți păstrezi echilibrul, stai, naiba, departe de camerele de luat vederi! Sau crezi că le faci o bucurie părinților, apărând în halul ăla la știrile serii? Nimic nu cred că-i face mai mândri de tine decât să te vadă cum îmbrațișezi un stâlp. Și nu din dragoste, ci doar într-o ultimă încercare (nereușită) de a rămâne biped.

Un mare, mare, mare minus tuturor televiziunilor care promovează așa ceva pe post de știri!

Sursa foto: aici.

One thought on “Ne distrăm!

  1. Nici ca pot fi mai de acord! 🙁 …suntem in mars fortat in mlastina cu “paine si circ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *