Respect

Respect

Parcarea e nouă-nouță.

N-are o săptămână. Nici măcar nu-i 100% terminată. Mai sunt mici retușuri de făcut – separatoarele dintre pista pentru bicicliști și spațiul de parcare, zonele speciale pentru spațiu verde și… cam atât. Din câte cunosc eu Timișoara, e cea mai bine gândită zonă de parcare/bicicliști/pietonală din oraș. Poate și pentru că au avut destul spațiu să se joace. Cum-necum, le-a ieșit bine. Și marele avantaj e că parcarea e fără plată (încă). Poate ține Primăria locul, nu m-ar deranja să le plătesc direct lor, fără să mai fac rulaje și profit în conturile unor terțe companii. În fine, asta e altă poveste.

Ce nu au putut să prevadă? Comportamentul conducătorilor auto.

Ai loc să parchezi un Hummer. Ba chiar îți mai rămâne loc să aduci și un Smart acolo. Fără să te bagi peste banda verde pentru bicicliști. Cu toate astea… Dar ce să mai vorbesc, dați click pe poză și o să vedeți de ce m-am  enervat. Nu zice nimeni să nimerești din prima, că – deh – poate nu-ți cunoști mașina. Dar când te dai jos și vezi că jumătate de mașină stă pe o altă culoare, ar cam trebui să te prinzi că ăla nu-i locul tău.

Și eu îmi parchez mașina acolo. Dar nu o bag până în gardul viu.

Şi încă o porţie de nervi. Dacă presemnalizarea spune “doar la dreapta” – săgeata fiind trasată pe bandă, dacă ai şi indicator, dacă în intersecţie ai marcaje pe jos cu linie continuă (simplă, ce-i drept – poate de aia?), tu de ce te bagi peste mine, dacă eu m-am încadrat corect şi îmi ţin banda? De ce mă claxonezi? De ce îmi tai calea?

Un poliţist acolo, la ore de vârf, ar deveni “angajatul zilei” în materie de amenzi în mai puţin de jumătate de oră.

4 thoughts on “Respect

  1. Cunosc atat de multi soferi incompetenti care au pur si simplu o ura sadica pornita asupra biciclistilor si pasionatilor de “doua roti”. Nu ii inteleg pe oamenii astia.

  2. N-ai cu cine! E plina tara de soferasi care habar n-au sa isi conduca masina. Chiar de dimineata, in mijlocul sensului giratoriu, cu vreo 5-6 masini in spate, unul s-a gandit sa opreasca pentru … nici nu stiu eu ce. Cred ca nici el.

  3. Ar merita niște zgârieturi adânci pe capotă, cam în zona de pe pista de bicicletă. După două-trei ture din astea, cred că se învață minte să parcheze la locul lor. Și eu sunt șofer, dar și biciclist. Am observat că cei mai înverșunați împotriva bicicliștilor sunt femeile și moșii din spatele volanului. Ciudat cum ”ăștia tineri” dintre șoferi au înțeles că și bicicliștii au dreptul, dar ”ăia mai învățați” sunt gheme de nesimțire.

  4. @CristinaTM Nu trebuie neapărat să le zgâriem maşina. Poate că nu ştiu la ce foloseşte banda aia verde. 🙂 Le acordăm circumstanţe atenuante.
    Şi eu sunt în ambele ipostaze. Mi-e ciudă că nu realizeză că o bicicletă în plus înseamnă o maşină mai puţin pe stradă, un loc liber de parcare şi mai puţine noxe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *