Selectie naturala

Selectie naturala

Astazi, in Timisoara, am asistat (dintr-o pozitie privilegiata) la o intamplare care ma face sa ma intreb daca  ajunge sa fii prudent la volan ca sa fii in siguranta…

De ce am zis “pozitie privilegiata”? Pentru ca eram primul, asteptand la trecerea la nivel cu calea ferata, intersectie (tot asa ii zice, cred) prevazuta cu bariera, lumini si semnale acustice.  Cei din Timisoara pot sa identifice usor pasajul de care vorbesc, e cel din zona Baader/Demetriade. Nu prea e posibil sa ai viteza in zona aia, cand treci calea ferata. E un unghi drept la capatul oricarei strazi…

De obicei, se sta destul de mult la bariera aia. Si destul de des. Dar, pana acum n-am vazut pe nimeni sa treaca in conditiile in care bariera e lasata. Poate, daca e sus si doar ce s-au aprins luminile, da. Insa nu la doua minute dupa lasarea ei, cand cozile aveau o lungime de cel putin douazeci de masini de fiecare parte a caii ferata. Ei, bine… azi a trecut cineva, depasind toate masinile, facand slalom printre bariere. In conditiile in care trenul deja era vizibil (sunt convins ca l-a observat conductorul) si nu cred ca erau o suta de metri intre masina si locomotiva.

Nu pot sa nu stau sa ma gandesc ca soferul ala, dincolo de nesimtirea de a trece pe langa toti cei opriti regulamentar, nu da doi bani pe mine. E mai mult decat clar. Si la fel de bine cum a taiat calea unei locomotive (raportul de forte nu merita mentionat), o sa imi faca acelasi gest si mie si altuia, daca o sa simta el in talpa ca n-are chef sa astepte. Sau o sa ma depaseasca, punandu-ma in pericol cu manevrele lui. Sau va incerca sa-si arate superioritatea lui pe sosea de fiecare data cand o sa aiba vreo naiva in dreapta.

Scuze. IN STANGA! Desi am zis ca e irelevant aspectul asta… ei bine, nu e! Jur ca nu infloresc nimic! Si imi pare rau ca nu am o camera din aia cum are Zoso , sa fi filmat toata faza!

Era un BMW seria 3 mai vechi (macar cu doua generatii in urma), cu numere de Bulgaria, volan pe dreapta si o tipa in stanga!

Sursa foto: aici, aici si aici.

PS: Am trecut prin acelasi loc, cu vreo jumatate de ora mai devreme. O masina de politie era parcata acolo, dar intr-un loc din care nu prea puteau sa vada toata faza. Daca cineva din Politia Timisoara citeste acest post, mutati masina pe partea cu sediul Izometal. Sau montati o camera video acolo. In doua zile o sa amortizati investitia si apoi o sa suplimentati veniturile la bugetul local.

One thought on “Selectie naturala

  1. Zoso poate ca l-ar fi felicitat pe individ, ca intra in aceeasi categorie de consideratie la adresa celorlalti conducatori auto 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *