What if?

What if?

Eu nu am votat.

Motivația e de mult timp pe blog, nu la asta vreau să mă refer… Altceva mi-a venit acum în minte.

M-am mutat din orașul natal (în acte) abia anul trecut, deși sunt de mult timp în Timișoara. Nu sunt un caz singular, având în vedere că nu-i prea ușor să îți schimbi toate actele. Știu că la momentul respectiv nu exista niciun fel de evidență electronică (nu este centralizată sau nu este folosită), sau cel puțin la nivel de impunere locală (taxe locale) pentru că știu ca a trebuit să îmi mut dosarul fiscal (adică dosarul  a fost preluat personal de la Tîrgu Jiu și depus la Timișoara la fel de personal, deși un transfer electronic al datelor era chestie de 5 minute).

Cu puțin mai mult de un an de „timișoreală” oficială, aș putea să banuiesc că figurez încă pe listele electorale din Tîrgu Jiu. La fel cum aș putea să am bănuiala că și la noul domiciliu am fost înscris pe liste (cât timp nu există evidența computerizată și centralizată, nu vă de ce nu ar fi așa).

Și acum apare întrebarea: dacă cineva a votat în numele meu și într-o parte, și în alta, eu sunt bun de pușcărie, nu? Mai ales că în ziua respectivă am fost în amândouă orașele… Cum pot eu să demonstrez contrariul?

Sursa foto: aici.

6 thoughts on “What if?

  1. Relax, o mica expertiza grafologica, nu costa mult, 2-3000 EUR, doar sa nu te plictisesti la ”mititica„ pana sa da verdictul cu raportul grafologului, glumesc, dar toti semneaza pe liste daca au votat deci …

  2. Stii ca poti sa verifici daca cineva a votat in orasul in care ai resedinta? Se trimite o cerere si ei trebuie sa iti raspunda. Iti dau link-ul daca vrei.

    Daca constati ca cineva a votat in numele tau poti sa faci o reclamatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *