Din tradiţiile românilor: Şpaga

Din tradiţiile românilor: Şpaga

L-am văzut azi pe Cetin că îşi punea întrebarea (şi era chiar una de bun-simţ): de unde naiba aveau subalternii ăia atât bănet încât să poată strânge de o şpagă de 82000 de lei… Dacă n-au câştigat toţi la 6/49 peste noapte, e mai mult decât evident că bugetarii se joacă de-a Caritas-ul. O mică piramidă, plăteşte contribuabilul. Noi, adică – sunteţi conştienţi de asta, nu? Sau aveaţi vreun dubiu?
În fine, nu aici vroiam să ajung. Întrebarea din articolul de mai sus era una retorică, bineînţeles. N-am nicio îndoială că e de notorietate acest fenomen. Vorbim de transparenţa, până la urmă.
Eu mă întreb altceva… Nu suntem noi ăia proşti? Ne punem să căutăm legături, conexiuni, infracţiuni doar-doar le vom deschide ochii celor care ar trebui să facă justiţie, ca doar de aia sunt plătiţi. Ne apucăm să scriem despre toate mizeriile astea, să tragem de mânecă opinia publică, sperând să se trezească. Toate astea, în van şi probabil, spre marele amuzament al celor vizaţi de cuvintele noastre.
De ce?
Pentru că, şi în condiţiile (puţin probabile) în care vor fi pedepsiţi (şi nu cu suspendare), vor sta acolo doi, trei ani şi vor ieşi pentru comportament ireproşabil. Între timp, banii se vor înmulţi prin conturi din off-shore, afacerile soacrelor vor prospera, copiii îşi vor fi terminat studiile prin State, Regatul Unit sau Franţa.

Iar noi? Noi ne lăudăm cu sutele de unici zilnici şi că ţânşpe sute de urmăritori n-au cum să greşeasca…

Până una-alta, două întrebări de 100 de puncte: îl mai ţineţi minte pe ăla de a luat şpagă salam şi cârnaţi, Decebal Traian Remeş? Dacă da, mai ştiţi ceva de el?

🙂 Eram sigur! Ne aducem aminte ca prin ceaţa că a fost ceva ministru (al finanţelor publice…) şi că l-au prins cu salamul în sacoşă. Asta a fost imaginea care ne-a ramas în minte. Ce averi o fi făcut el la adăpostul unui “avatar” de păcălici, nimeni nu ştie.

Sursa foto: aici. El zice că-i venită pe mail… O fi vreo anonima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *