Mie îmi e frică. Ţie nu?

Mie îmi e frică. Ţie nu?

Nu vreau să încerc vreo paralelă între ceea ce s-a întâmplat acum 7 ani cu Teo Peter şi moartea baschetbalistului american. Nu poţi să compari un accident de maşină cu o omucidere. O clipa de neatenţie cu o crima făcută cu sânge rece, nu din culpă, ci cu premeditare! Circumstanţele în care şoferul a scăpat de pedeapsă pe care (poate) ar fi primit-o în România nu sunt chiar clare, dar nici nu mă determină să devin un acuzator care indreaptă degetul catre cei care conduceau pe atunci cele două ţări. Aş cam băga mâna in foc că ar fi scăpat şi dacă ar fi fost român. Că aşa merg lucrurile pe la noi.

Dar sportivul a murit în cu totul alte condiţii. Lovitura cauzatoare de moarte, la care ar putea fi încadrat, e o pedeapsă mult prea mică. Cel care l-a lovit a vrut să-i dea o lecţie, nicidecum n-a fost ceva accidental. L-a lovit pentru a-i demonstra ceva.

Aşa cum am văzut şi azi la stirile ProTV:


După nici o oră, am mai vazut, pe TVR de data asta, ceva ce mi-a întarit convingerea că ne aflam in faţa unor fapte de o gravitate maximă. De data asta, sub privirile poliţiştilor care încercau să o şteargă de la locul cu pricina, un “nu ştiu cine” agresa echipa televiziunii publice.


Faptele de acest gen reprezintă o ameninţare deschisă la adresa siguranţei naţionale! Nu sunt simple cuvinte… E vorba de subminarea autorităţii statului,  de ignorarea completă a instituţiilor în drept să aplice legea, organizarea în celule care deja devin para-militare (au un întreg arsenal de arme de foc şi albe), iar martorii la orice infracţiune sunt fie timoraţi, fie cumparaţi. Dar nu doar ei: poliţişti, judecatori, procurori, parlamentari se pun in slujba unor personaje mai mult decât dubioase.  Faptele comise sunt un mesaj către noi, muritorii de rând: ” Gura! Că altfel vi-o închidem noi definitiv! Ni se rupe de orice lege, poliţie sau tribunal!”.
Şi dacă tot aveţi impresia că vorbesc aiurea, presupun că n-aveţi îndoieli când citiţi o declaraţie a Şefului SRI privind crima organizată în România.

Sau acest document redactat de cei de la Evenimentul Zilei:

Clanuri Mafiote in Romania

Eu ma întreb destul de serios dacă ţara asta nu a început să intre deja în metastază…

Aştept dezvăluiri via Wikileaks.org

Sursa foto: aici.

3 thoughts on “Mie îmi e frică. Ţie nu?

 1. Salut,

  Ne face placere sa te invitam sa te inscrii in revista blogurilor pe http://www.allblogs.ro .

  Beneficiezi de promovare gratuita a blogului prin inscrierea in http://www.allblogs.ro, care are un numar mare de indexari, impartite pe categorii, ajuta la cresterea popularitatii web a blogului in algoritmii de calcul al motoarelor de cautare. Blogul devine mai popular prin afisarea de linkuri catre acesta, afisarile atragand vizitatori targhetati.
  Cu cat exista mai multe linkuri catre un web site, cu atat importanta web siteului este mai mare in “opinia” motoarelor de cautare.

  Numai bine,
  echipa allblogs.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *