Probleme de logică
Da, nu au mai fost actualizate de mult. De ani de zile, cică. O punem şi pe asta ca şi piatră de moară la gâtul guvernării anterioare. Las’ că vine guvernul nou şi le repară pe toate. După bunul plac şi după necesităţi. “Avem nevoie de mai puţini votanţi pe liste? Nicio problemă, se rezolvă!”. Şi mă gândesc că s-ar rezolva şi în cazul în care numărul lor ar trebui să crească…
Dacă ne uităm pe declaraţiile de peste weekend şi de astăzi, se pare că tot efortul celor din USL s-a îndreptat doar spre diminuarea numărului celor înscrişi pe listele electorale. Sens unic, aş zice… Bine, sunt oarecum de acord cu demersul lor. Există oameni care pierd dreptul de a vota. Fie pe cale naturală (“Prin selecţie naturală”, aşa se exprima ironic şi sadic un liberal, referindu-se la moarte, cu siguranţă…), fie prin pierderea unor drepturi (poţi să-l pierzi dacă ajungi la puşcărie…), fie prin schimbarea domiciliului (e şi cazul meu).
Ce nu au luat guvernanţii în calcul? Faptul că numărul de electori nu se ajustează DOAR într-un sens. Adică mor oamenii, e un fapt cert. Dar sunt şi mulţi care ajung la maturitate. La vârsta la care au drept de vot! Intră unii în puşcărie, dar mă gândesc că nu sunt toţi condamnaţi pe viaţă. Mai şi ies. Şi dacă mă mut dintr-un oraş şi nu emigrez (deşi sunt din ce în ce mai convins că ar trebui), ajung în altul. Adică ZERO fluctuaţie! Nu mă mai refer la penibilul fără măsură al scăderii celor cu buletine expirate.
Eu n-am auzit (cel puţin pâna acum) de adăugări pe liste. Doar de scoateri… Poate nu au ajuns la capitolul ăla, cine ştie. Sau poate stau rău cu logica şi nu s-au gândit că există şi reversul medaliei. Că nu m-aş simţi prea bine să ştiu că Guvernul României ne taie aiurea drepturile (da, a sta acasă şi a nu vota e un drept al meu, dacă aşa vreau eu să-l exercit), atât timp cât ne ia în calcul la impozite şi taxe!
Să se hotărască: ori existăm, ori nu mai existăm!
Sursa foto: aici.
4 thoughts on “Probleme de logică”
Stai liniștit că nu pune CCR botul la așa ceva; ei au zis clar: listele din 10 iulie (punct). Asta e diversiunea pentru noi, pentru proști, ca să ieșim în stradă pentru partid și voința poporului.
Din cate stiu eu, dreptul de a vota se obtine la implinirea varstei de 18 ani. Este oare conditionat de existenta unui act de identitate valabil? Listele de votanti nu se fac dupa CNP? Daca este asa de important sa am un CI valid, atunci cer drept de a vota incepand cu varsta de 14 ani, ca atunci individul primeste primul act de identitate! Ca sa fim coerenti in cerinte!
@zaqk: Bine ca aveau toate actele in regula conlocuitorii din Cluj… Aia plimbati cu autocarele.
@Cosmin, cred ca alora le-a facut pe loc in autobuz! De ce sa mai consume timpul pana la evidenta populatiei?!