De unde vine praful?

De unde vine praful?

E omniprezent in oras. Nu conteaza cat de multe parcuri sau zone verzi sunt, praful castiga fara drept de apel. Poti sa vezi zilnic masini de la salubritate pe strada, poti sa ii vezi pe angajati maturand de zor… praful rezista! Eroic, chiar. Lasand deoparte efortul oamenilor inarmati cu o matura de nuiele ce are eficienta ZERO sau masinile alea cu perii ce doar ridica praful dintr-un loc ca sa il duca in altul, lasand deoparte cisternele ce stropesc pe marginea drumului de parca in contact cu apa, prin cine stie ce reactie chimica (divina???), praful ar disparea… lasand deoparte aceste aspecte  (sunt totusi incercari chiar daca efectul nu e cel dorit si rentabilitatea serviciului de igienizare a orasului nu cred ca intereseaza pe nimeni ca doar sunt bani publici), nu pot sa nu ma intreb: de unde atat de mult praf???

Nu se mai construieste atat de mult in ultimul timp, traficul prin oras (cel putin de mare tonaj) a inceput sa fie cat de cat reglementat, nu sunt fabrici de ciment sau cariere de piatra in apropiere, sunt paduri in jurul nostru, parcuri peste tot in oras…

Oricat as incerca, nu pot sa imi dau seama de unde vine praful!

Vorbesc de Timisoara…

3 thoughts on “De unde vine praful?

  1. Aaaaa! Noroc cu treaba de la sfarsit in care-ai specificat ca-i vorba de Timisoara, ca in Bucuresti stam cu soselele sparte tot timpu’ anului si astia tot se incapataneaza sa le sape si sa bage pikamerele peste tot, apoi sa acopere gropile si imediat dupa sa le sparga iara. Ce sunet crezi ca-mi incanta urechile in momentu’ de fata? Zgomotul melodios produs de neste pikamere… Si tot asta ma incanta in fiecare zi de ceva timp incoace. =)) La noi cam asta se “construieste”. Altfel… habar n-am…

  2. In Timisoara nu repara nimeni, nimic. O singura pasarela au terminat de 10 ani… iar despre strazi nu am ce sa mai zic. Horror!

  3. Praful vine de la lipsa de centuri verzi in jurul orasului. Suntem in campie, vantul bate, praful zboara… nu e nimeni sa il opreasca! Pe langa verdele din oras avem nevoie si de un inel de padure la vreo 15-20 de km de oras. Poate mai aproape, specialistii sa se pronunte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *